dilluns, 15 de juny del 2020

CICLE MITJÀ setmana del 15 de juny

Aquesta setmana comencem amb un jeroglífic, per descobrir el que posa en aquest text hauràs d'endevinar la nota. Molt sort!



Ara que ja hem activat el cervell, com estem de l'oïda? aquí us deixo un vídeo per repassar els intervals. Sereu capaços d'encertar-los tots? segur que si! 


Repassem figures rítmiques i el seu valor. Pinteu de vermell els carmels que tinguin 4 pulsacions, de groc els que tinguin 3 pulsacions i de verd els que tinguin 2 pulsacions. 



Ja sabeu que d'aquí uns dias celebrarem la revetlla de Sant Joan, concretament el 23 de juny. 
La revetlla de Sant Joan és una festa que es fa arreu del país amb formes molt diferents. A Catalunya i concretament a Barcelona és una celebració popular que cadascú viu a la seva manera, amb trobades veïnals, familiars o d'amistats per a sopar, fer música i encendre fogueres. És una nit màgica on es celebra l'arribada del solstici d'estiu.

Amb l’encesa de les fogueres comencen les revetlles a les places i carrers dels barris barcelonins i, paral·lelament, els sopars populars, espectacles pirotècnics, balls i molta gresca fins a la matinada. El postra típic d'aquest nit es la coca, n'hi ha de molts tipus, de crema, xocolata, llardons....està boníssima. 

                               Coca de San Juan - Wikipedia, la enciclopedia libre

Aquí us deixo una cançó molt divertida que parla d'aquesta protagonista de la revetlla de Sant Joan "La coca", del musical de Nit de Sant Joan.


                               

Aquí teniu la lletra per poder cantar-la. 



Després d'escoltar la cançó feu un dibuix sobre aquesta nit tan màgica i divertida. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada