dilluns, 27 d’abril del 2020

CICLE SUPERIOR setmana del 27 d'abril



Benvolguts nens i nenes de 6è de l’escola Prim!! Ja ha arribat la primavera, és temps de flors i colors. Els ocells no paren de cantar i els dies cada vegada són més llarg. Hem tingut uns dies de pluja però el sol sempre torna i tenim la ciutat més neta. 

Encara que estem confinats és temps de celebrar i des del blog de música us convido a tots i totes a omplir les finestres i els balcons de flors de colors, feu un dibuix, pinteu una flor feu-la amb material que tingueu per casa, tot si val!! Lo important es omplir-ho tot de colors!!!
                                     Dibujo de flor de loto #dibujo #vegetationDessin | Dessin fleur de ...

Parlant de la primavera tenim un compositor que ja hem treballat a classe que va composar una cançó preciosa sobre la primera. Aquest compositor és diu Vivaldi. Aquí us faig una recordatori de la seva biografia.

Primavera - Antonio Vivaldi - YouTube
Antonio Lucio Vivaldi (1678-1741)
Va néixer a Venècia i està considerant un dels músics més importants de la història. A la seva família molts eren músics entre ells el seu pare, que va decidir que Vivaldi aprengués música des de molt petit, però també va voler que fos cura. 
Tenia el cabell pèl-roig i li deien “el cura pèl-roig”. 

Vivaldi era molt obedient i va estudiar les dues professions encara que finalment es va dedicar a la música.
El que més li agradava era composar i tocar el violí, era violinista i va composar més de 600 obres musicals, en les que solia tocar ell. Com li agradaven els nens, Vivaldi es va fer professor de música.
Una de les seves obres més famoses és “Les quatre estacions” buscava imitar els sons de la natura amb els instruments de corda: violí, viola, violoncel i contrabaix.

És una composició molt maca, plena de canvis i sorpreses. Aquests dies treballarem només una part d’aquesta obra :”La Primavera”. Aquí us deixo el link per què la pugueu escoltar i veure el musicograma.
Recordeu que era un musicograma? Són símbols o dibuixos que representen la obra musical (frases, instruments, compassos, etc...) ajuden a comprendre la música i a mirar-la.



video
FES CLIC AQUÍ
                                    
Espero que hageu gaudit molt escoltant i mirant aquesta obra. El musicograma ens ajuda molt a entendre la musica, veritat?? I representa molt bé el que Vivaldi volia explicar quan va composar aquesta obra. 


Ara que ja heu escoltat "La Primavera" és hora de picar ritmes al damunt de la melodia.  Ho podeu fer amb les mans, amb dos llapis damunt de la taula, picant a les cames...el que volgueu.   


     



També podeu provar i inventar ritmes nous a veure que us surt, poseu-li imaginació!!

Finalment la última activitat serà tocar-la amb la flauta. Serà molt divertit!! Aquí us deixo la partitura i un vídeo que us ajudarà molt, i per quan ja us surti molt bé, us deixo una base per practicar. A tocar!!!




           partiturapartitura  







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada